• Facebook
  • Google+
 

L’EMBRUIX POÈTIC DE LES FLORS

SINOPSI

Els dos artistes han volgut fusionar pintura i poesia per enaltir les arts plàstiques i literàries com un referent de la bellesa visual i escrita.

Les pintures per si soles parlen de la natura creadora que en les diverses estacions floreixen les flors amb delicada eufòria, combinada amb la destresa del pintor que realça amb plenitud, si més no, encara més la seva pròpia bellesa.

Però les lletres escrites atreuen per l’enginy de crear bellesa amb les vocals i consonants que formen la paraula com un reclam subjugant d’imatgeria poètica. La poetessa dibuixa la imatge amb la passió dels seus íntims sentiments.

En aquest llibre L’embruix poètic de les flors podreu gaudir del llenç visual de les flors nascudes de la terra amb la imatgeria visual de la poesia i les dues arts casen a la perfecció.

 

 

 

 

foto autora

SOBRE L’AUTORA

Anna-Maria Ticoulat i Coll. Escriptora, nascuda l’11 de setembre de 1942 a Maó. Es llicencià en Peritatge Mercantil a l’Escola d’Alts Estudis de Barcelona, també és professora del Sistema F. Martí de Gili i ha fet el curs de Redacció i Estilística Literària de l’ICE (Institució Cultural Espanyola d’Ensenyança a Distància). És membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i del Capítol Nobiliari dels Homes de Paratge del Principat de Catalunya, és Madona de Justícia, Cònsol de les Illes Balears i membre corresponent de l’Acadèmia d’Arts, Lletres i Ciències d’aquest Capítol. Actualment ha obtingut la llicenciatura de Filologia Catalana de la Universitat Oberta de Catalunya de 2011.

Ha publicat vint-i-sis llibres de poesia i diverses col·laboracions i un opuscle.

Ha estar guardonada en nombrosos certàmens de poesia: cal destacar el primer premi de la XXIV edició cartell de Premis de la Nit literària Andorrana, premi Grandalla de poesia amb el recull Anagrames (Anagrames – Cavall de Troia) 2001. Aconsegueix el primer premi de la XXVI edició cartell de Premis de la Nit literària Andorrana, premi Grandalla de poesia amb el recull Sal verge (Cràter – Sal Verge) 2003.

Obtingué el Mestratge de Poesia Viva 1994, el Flabiol de bronze de Cultura de Ciutadella. La fonoteca de Catalunya «Fundació Jaume Font» en col·laboració amb la Generalitat ha recollit la veu de l’autora i la seva biografia 1994. És Mestressa del Noble Rim 1996, Mestra en Gai Saber de Ciutat Vella de Barcelona 1998 i Mestra en Gai Saber de Calella-Barcelona. Obtingué de Nules dues Violes i una Englantina.

La Institució de les Lletres Catalanes de Barcelona ha inclòs l’autora en la nova edició de Qui és qui, http://cultura.gencat.es

Actualment té correu electrònic  amticoulat@yahoo.es

Pàgina Web: tps://poesies.wordpress.com.