• Facebook
  • Google+
 

L’ASSUMPTE COMAS

SINOPSI

Han passat deu anys des de les primeres eleccions democràtiques, i del cas que havia portat el detectiu Joan Ponts a escorcollar entre els draps bruts de l’alta burgesia franquista d’Alacant.

A hores d’ara, Joan s’ha instal·lat per compte propi amb la seua sòcia Anna, i de bell nou es veuen embolicats en una investigació entre les classes benestants de la ciutat. En aquesta ocasió han de resoldre el que sembla un suïcidi, el del promés d’una antiga amiga, que els porta a endinsar-se en el glamour i la sordidesa de la nit alacantina dels darrers vuitanta. La ciutat, com el País, ha canviat molt, i viu en una eufòria un poc desesperada, que embolicarà els nostres detectius en nous casos de final inesperat, resolts amb la seua habitual perspicàcia.

Sobre els autors

L’afecció a la literatura els va portar als estudis de filologia i a l’ensenyament i van coincidir com a docents a l’IES Cavanilles d’Alacant, o va sorgir la idea de realitzar una obra conjunta. Fruit d’aquesta col·laboració és la novel·la Les Joies d’una dama d’Alacant, publicada al 2002, de la qual s’ha dit que és de les primeres narracions que han fet de la ciutat d’Alacant matèria literària. Tot i que ja treballen a instituts diferents, han continuat escrivint i fruit de molts esforços i hores de faena és aquest llibre.

Lola, a més, ha participat en la publicació conjunta Cuentos a Quemarrropa, dirigit per Mariano Sánchez Soler.