• Facebook
  • Google+
 

LA LLUM DEL FAR

SINOPSI

La poètica de Miquel Català, així ho vam comprovar en els llibres anteriors, naix de la contemplació i de l’evocació; però no ens enganyem, el nostre poeta no és una persona que bada, que s’encanta i que, tard o d’hora, es desencanta, perquè la seua mirada contemplativa, que evoca un paisatge concret o una persona, el porta sovint a la reflexió i després al cant. Un cant que de vegades està construït amb elements onírics carregats de tendresa, però que pot ser, arribat el moment, fins i tot un cant indignat.

Català és conscient que aquest no és un món de fantasia, massa pocavergonyes l’habiten perquè així fóra. I dins del seu realisme intimista, tocat amb elements màgics, que ha practicat en la seua obra, ha anat fent aparéixer l’esbós d’un cert compromís social que el lliga a l’obra d’autors com ara Pablo Neruda o Vicent Andrés Estellés.

(…) El poeta és un home feliç, que no simple, ja que ha estat capaç de trobar una llum, la d’un far, que il·lumina el seu camí…

Del pròleg de Manel Alonso

 

SOBRE L’AUTOR

Miquel Català és el pseudònim literari de Miquel Llàtzer (Algemesí, 1961) per a la creació poètica. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, ha exercit la docència des del curs 1986-87 en diferents instituts del País Valencià.

Ha publicat els següents poemaris: Poemes de la nina libèl·lula (Germania, 2012), Poemes de la nina mandarina (Germania, 2014) i Cavallet de mar (Neopàtria, 2015). Ha estat antologat a Estels de paper.Vint-i-un poetes per al segle xxi, a cura de Manel Alonso (Germania, 2012), La Poesia, una sola veu, I Trobada a Vinaròs (Fundació Caixa Vinaròs, 2014) i Poemes. I Trobada Poètica de l’editorial Neopàtria (Neopàtria, 2015).

Ha participat en nombrosos recitals poètics, en solitari i col·lectius, tot portant la seua poesia a qualsevol indret de l’àmbit lingüístic català, acompanyat de músics, cantants i rapsodes. Entre els llocs visitats cal destacar Alzira, València, Dénia, Ciutadella, Barcelona, Algemesí, Ontinyent, Vaquèira, Alacant, Sueca, Vinaròs, Xàbia, Castelló, Canet de Mar, Montblanc o Alcoi.

Blog personal: Lletres en xarxa.