• Facebook
  • Google+
 

ELS PECATS D’AMETS

SINOPSI

Els pecats d’Amets és una novel·la feta de narracions diverses que quatre vells s’expliquen en una residència i en un temps en què fer-ho és malvist.

L’Aitor, en Quimet, en Ramon i en Siset simbolitzen el plaer pel món de la literatura i la imaginació a Amets, un continent amb catorze països i dues illes antagòniques.
Fretures i esperances adreçades a abastar el record i la unitat des d’Ipuinlari al País del No-Res i el País d’Haur.

Unes narracions que es van completant i complementant a mesura que es desenvolupa la trama.
Una novel·la per a tots els públics, de comprensió planera però amb un llenguatge ric i acurat: el poder màgic i necessari a l’hora d’esbandir una desmemòria que es clou amb el batec resolut de les cobertes d’Ipuinlari –contista en euskera.

 

SOBRE L’AUTOR

Esteve Sala i Casellas (Roses 1961) és professor de llengua i literatura catalanes i delegat sindical d’Aspepc, un sindicat de Secundària.

Ha publicat articles al setmanari Empordà sobre les obres del GTR, ha estat membre de jurats literaris i organitzador dels homenatges a Carner i a Martí i Pol.

També ha estat guanyador de cinc flors als Jocs Florals de Roses (2012-2015), finalista de Premi Víctor Mora (2015), guanyador del XV Certamen de Poesia d’Olot (2015), del 6è Certamen Literari de Relat Breu de Santa Eulàlia de Ronçana (2015), del 20è Concurs «Víctor Alarí» de Cubelles (2016), i del Premi de poesia Torrell de Reus de Prades (2016).

Té publicades dues obres de poesia: Miratges de claror (finalista del Premi Josep Maria López Picó 1998), L’estoig del temps (2012), i un altre recull a punt d’imprimir-se anomenat Quinze de quaranta.