• Facebook
  • Google+
 

EL PAÍS SENSE XIQUETES

SINOPSI

Per l’any de la picor (any en què hi hagué una plaga de puces i la gent en patia molta, de picor) hi havia un regne on feia més de tres anys que no naixia cap xiqueta. Ni el Rei, ni els Ministres, ni el Consell de Savis, sabien com resoldre aquest terrible contratemps. També ignoraven quina poguera ser-ne la causa.

Seguint els consells de la princesa Nora, la filla del Rei, es promulga un edicte on es fa saber a la població la greu disfunció demogràfica que pateixen, i si algun súbdit es troba en condicions de poder donar llum en tot aquest enigmàtic assumpte.

Rodamons, bruixes, barbers, mariners, sabaters… fan irrupció en aquesta història plena de trepidants aventures i on l’amistat, la germanor, la solidaritat i l’amor en són clars protagonistes.

SOBRE L´AUTOR

Xavier Martí i López va nàixer a Benimaclet, un barri perifèric de la ciutat de València, on ara hi viuen moltíssims estudiants, ja que es troba a un pas de la Universitat, i els lloguers dels pisos són una miqueta més econòmics.

Va estudiar Magisteri i Música, ja que al seu germà li regalaren una guitarra quan ell era un xiquet de set o vuit anys, i des d’aleshores no ha pogut desempallegar-se d’aquesta entranyable amiga, l’amistat de la qual li ha durat tota la vida.

Tot i ser professor superior de guitarra, no s’ha dedicat a la música; professionalment ha exercit de mestre de primària a col·legis de Godella, Museros, Bocairent, Muro, Alcoi i Alacant, que és on actualment porta endavant la seua tasca docent.

Va guanyar el Premi de Narrativa Curta Vila de Guardamar l’any 2007.