• Facebook
  • Google+
 

EL MUNDIAL DE LA PATAGÒNIA. III Premi de Narrativa Ciutat de Carlet

SINOPSI

1942. Mentre la major part del món està en guerra, un potentat d’origen incert, Vladimir von Otz, organitza un mundial de futbol en la Patagònia argentina. En aquest territori brusc i violent, conviuen –i sovint malviuen– argentins, alemanys, anglesos, polonesos, francesos, guaranís, italians, espanyols i maputxes. Amb pocs recursos materials i més o menys organitzats, participaran en un campionat mundial de futbol real, però pràcticament inexplorat fins ara. Exbuscadors d’or, bandolers, policies, negociants, pastors d’ovelles, obrers dels embassaments i del ferrocarril, prostitutes, capellans, aborígens, pistolers professionals, polítics, militars, etc. desfilaran entre les pàgines d’una història curiosa per desconeguda, dura per les circumstàncies, i humana pels elements que la configuren.

 

SOBRE L’AUTOR

Enric Lluch i Girbés (Algemesí, 1949) és llicenciat en Història per la Universitat de València, pertany a l’AELC, al PEN Club i és un dels patrons de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

La seua obra ha estat traduïda a l’anglés, al francés, al grec, al polonés, al portugués, al xinés, al maltés, al japonés, a totes les llengües de l’Estat, i ha estat transcrita al sistema Braille.

Ha estat guardonat en nombrosos premis, com ara el Premi Samaruc, el Premi de la Crítica de l’IIFV, el Premi Vicent Silvestre, el Premi Barcanova, el premi de narrativa Ciutat de Cullera, el premi Enric Valor de narrativa juvenil, el Premi 10 Alfaguara-Voramar, el premi de narrativa Ciutat de Sagunt… Amb El Mundial de la Patagònia va guanyar el premi de narrativa Ciutat de Carlet, 2018.