• Facebook
  • Google+
 

EL DEL GAS

SINOPSI

L’Ernest comença una nova etapa vital amb una feina d’inspector de gas. Després d’haver treballat a la discoteca Amnesia d’Eivissa, decideix bescanviar els excessos de la nit, per assumir un rol nor­matiu de pare de família i espòs pencaire.

Cada dia ha d’inspeccionar més de trenta instal·lacions domèstiques, això l’espanta, per tot allò que s’hi va trobant: classisme, pobresa energètica, narcopisos, cases de mala nota, companys d’escola que viuen en llars de revista, així com les brutícies que es conreen a l’espai més íntim de qualsevol mortal.

La pressió d’una multinacional perquè produeixi, d’una banda, i les ànsies de poder per l’altra, faran que el protagonista visqui situacions molt inversemblants que ens convidaran a reflexionar davant la por al fracàs i el desig per allò que no posseïm.

 

 

 

foto autora

SOBRE L’AUTORA

Ester Suñé Cugat (La Fatarella, 1980)

Ha publicat els poemaris Esperit de llima (Edi­torial Andorra, 2008) i Estones d’atzar (Edito­rial Andorra, 2014). El 2015 va ser guardona­da amb el premi de Poesia Joan Duch, per a joves escriptors amb la publicació d’El·líptica (Editorial Fonoll, 2016).

És artífex del blog literari: laterraltinta.cat un espai on aboca els seus textos i poemes, la majoria dels quals parteixen de temàtiques ebrenques.

Amb la novel·la El del gas s’estrena com a narradora per explicar-nos les conjectures d’un empleat que inspecciona instal·lacions de gas, mentre ens radiografia la quotidiani­tat incisiva d’accedir a la intimitat de moltes llars desconegudes.