• Facebook
  • Google+
 

EL CENTRE DE LES TERRES

SINOPSI

La mar Mediterrània, el centre de les terres, és un dels escenaris principals d’aquesta història d’aventures, un relat carregat d’emocions que naveguen en una època convulsa, un període en què les grans potències del moment s’enfronten per les rutes comercials i pel control de les costes.

És el segle XVI i les ràtzies són constants en molts indrets del Mediterrani. Malauradament, la falta de mitjans, sobretot al regne privatiu de Mallorca, fa que els ciutadans es vegin atrapats en un entorn delicat i precari, un entorn amarat per un sentiment de por i de desconcert. Res poden fer els habitants de les costes, més que resar i lluitar amb els pocs recursos que tenen contra els barbarescos que assolen el litoral illenc. I és en una d’aquelles ràtzies, ocorreguda l’any 1531 a Santanyí, quan s’inicia aquesta història que us transportarà a un passat en què la lluita de classes i el poder dels estaments més forts de l’illa marquen el destí d’una societat submergida en una desoladora crisi agrària, causada o agreujada pel gran deute públic contret majoritàriament amb creditors barcelonins.

Esclavatge i guerra, amors i desamors, corsaris i pirates, Ciutat i part forana, són uns dels elements que salpebren aquest llibre escrit a partir d’històries paral·leles i alhora creuades. Un viatge literari cap al passat històric i també lingüístic de l’illa major de les Balears, escrit amb un esperit genuí per treure de l’oblit mots perduts, arrabassats de la nostra parla a causa de l’estandardització i també de l’evolució natural de la llengua.

 

xesc1

SOBRE L’AUTOR

En Xesc Vidal Rubí va néixer a Llucmajor l’any 1981. És llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques i posteriorment es va especialitzar en el camp de la cognició i l’evolució humana.

Actualment és professor de comunicació i màrqueting, tot i que combina la docència amb altres activitats com els articles d’opinió, el disseny gràfic i la gestió de les xarxes socials i la comunicació de diverses empreses.

Entre els seus llibres publicats destaquen Crónica de una maldita crisis (2015),  Caja B (2016), Quan el cel es torna roig (2017), Fogoneu: les vinyes del Temple (2019), El rescat de Sant Jordi (2021) i L’illa eixuta (2022).

Ha estat finalista com a millor professor d’Espanya els anys 2017 i 2018 (Eureka Abanca), guanyador del concurs de joves emprenedors l’any 2009 (RESET-FUEIB), guanyador del concurs de conscienciació sobre la SIDA l’any 2008 (Consell de Joventut d’Espanya), finalista a l’Art Jove en la modalitat de disseny l’any 2008 (Govern de les Illes Balears) i guanyador del certamen literari Epistolae l’any 2022 (Ajuntament d’Alcoletge).