• Facebook
  • Google+
 

DES DEL PENSAMENT DELS FILÒSOFS

SINOPSI

Des del pensament del filòsofs navega per pensaments de clàssics de la història de la filosofia i prova d’extraure de tan rics oceans cognitius, gotes d’aigua lírica que naixen de la mirada atenta a allò pensat per pensadors d’obra immortal.

Des d’una interpretació subjectiva que ve de l’observació objectiva apareixen aquests versos com petits llumins encesos gràcies a la bella flama de la filosofia.

L’experiència de poetitzar amb el matís de la mirada singular les profunditats on cada un dels filòsofs escollits es va submergir per explicar idees, fets de la natura, maneres de fer humanes…, és una multiplicació que demostra que en el món de les lletres quan enjogassades juguen a raonar, sí es pot multiplicar l’infinit.

De fet, en aquest llibre, tot plegat és un abraonament d’uns ulls oberts que proven d’entendre, interpretar i després fer una mena de traducció personal de tots els pensaments que com àguiles de reial volada es fan presents poema a poema signades per noms sense mort.

SOBRE L’AUTOR

Albert Guiu Bagés (1972) és de Flix (Tarragona) i professor de llengua i literatura castellana a l’Institut Terra Alta de Gandesa. Imparteix tallers d’escriptura, participa en tertúlies radiofòniques de temàtica literària i escriu en diverses revistes articles de caràcter literari.

Ha guanyat diversos premis literaris tant en l’àmbit de la poesia com en el de la narrativa curta, entre els que citem: Premi Marià Manent de Poesia per l’obra Els versos de la prostituta; Premi Miquel Martí i Pol de Poesia per l’obra De la mà de la meva filla.

Ha participat en diferents antologies tant de poesia com de narrativa curta, com ara: Estius a l’Ebre (Aeditors), El riu que parla (Aeditors) o L’arbreda ebrenca (March editors).

Aquest és el vuitè llibre publicat per l’autor. Anteriorment ha publicat els poemaris Els versos de la prostituta (Viena), De la mà de la meva filla (Aeditors), L’himne d’aquest matí (Aeditors), Pom de paraules flixanques (Ajuntament de Flix), Raül i Rosa (Neopàtria); la novel·la La gatera del temps (Aeditors); el llibre de relats Memòries d’una oreneta de Bécquer i altres relats (Gràfiques Matarranya).