• Facebook
  • Google+
 

CONTES DE POLICIES I DE DONES

SINOPSI

Joana és una jove inspectora valenciana que treballa en la comissaria de Barcelona junt a la seua ajudanta Taila de Mollerussa. Mentre l’una apitxa; l’altra no pot evitar les diferents expressions pròpies de la seua procedència del Pla d’Urgell, envoltades, però, pel parlar de Barcelona. Dintre d’aquest mar dialectal ocorren dos fets insòlits que marcaran la resta de les seues vides:
Un assassinat al Barri Gòtic de Barcelona provocarà que la inspectora i la seua ajudanta hagen d’investigar els aspectes més amagats i obscurs en la vida d’una jove adolescent, sense cap problema aparent, que ha trobat una tràgica mort en una banyera plena d’àcid. Però, la vida continua i la Joana i la Taila també hauran de fer front als canvis que estan ocorrent al voltant de les seues vides privades, que han de reprendre, cada dia, quan tornen de la comissaria.
Amor, sexe i intriga aniran desfilant, dia rere dia, per arribar a un final que cap de les dues podien imaginar feia, tan sols, dues setmanes.
Ara, la Taila es troba molt torbada. No ha passat la prova de foc. Ella sap perfectament el significat d’aquest fet, però no vol donar el darrer pas perquè també coneix les conseqüències de fer-ho. Alhora, la vida sentimental de la Joana està a punt de donar un gir radical que ficarà en perill moltes coses que ella havia donat ja per aclarides.
Davant d’aquest escenari, Joana i Taila hauran d’investigar la mort d’un jove estudiant d’Ibi, en el que a primer cop d’ull sembla un robatori frustrat en el seu pis. Els fets es voran precipitats per l’aparició d’uns misteriosos anònims que duran les seues investigacions des de Barcelona fins la comarca de l’Alcoià.

 

SOBRE L’AUTOR

Frederic Tarazona i Domènech (València, 1975) estudia la primària i l’EGB a l’Escola la Gavina. Durant els seus estudis en l’Institut Mixt de Picanya comença a mostrar interés per la dialectologia, la filosofia i la història. Ja en la Universitat de València estudia Empresarials i fa les primeres estades a Anglaterra i coneix en profunditat altres zones del País Valencià. Més endavant estudia ADE.
Quan acaba els seus estudis passa per diversos treballs a l’administració pública, una associació de dones i l’empresa privada en tasques de gestió i comptabilitat. Quan es queda sense feina a causa de la crisi econòmica, fa diverses estades a Anglaterra (Birmingham), Itàlia (Parma) i Perú (Lima), per motius laborals.
Quan torna a València realitza un màster d’Economia Social i tres anys després (23 d’abril de 2016) comença la seua novel·la. Més endavant realitza un segon màster d’Escriptura Creativa i un Taller de Narrativa Curta de la Universitat de València, on perfecciona les seues tècniques d’escriptura i comença a matisar certs aspectes i polir una obra dividida en dues parts. La primera part, Contes de policies i de dones, la tens ara a les teues mans gràcies a l’editorial Neopàtria, compromesa amb els escriptors novells en llengua catalana.