• Facebook
  • Google+
 

CEL D’HORABAIXA

SINOPSI

Cel d’horabaixa és format per dos poemaris escrits en temps diferents i en un mateix paisatge: Benassait. En aquell umbracle de pins llangorosos i cigales que proclamen l’estiu, el poeta crea un Espai de recança, on el pas del temps, de neguits i absències, esdevenen matèria per a una reflexió amb la cadència lenta i ofegada del temps de xafogor. Hi ha la incertesa pel futur, un temps on no sabrem ni fer poesia. Hi trobem el desig d’inventar una realitat, distinta a la dels somnis, un espai de silenci que faça inservibles els mots que el defineixen. Una mena d’exili que dibuixe nous camins al vell pòsit de la consciència.

Evocacions, fa una empenta decidida a la recerca de nous horitzons, al record d’amors perdurables que en facen de la remembrança raó per a la tendresa. El poeta passeja per la molla geografia de les ciutats, la platja dels vents; fa un cant desesperançat per als guerrers de la dissort. El magí intenta recuperar imatges de joventut; s’estavella, però, en contemplar la visió desoladora d’un bosc incendiat, o d’una casa enrunada. El paisatge de pluja sembla posar pau en un esperit abrandat per la nosa dels dies, que ens empeny vers les nostres temences.

 

SOBRE L’AUTOR

Francesc Pou (1963) Naix i viu a Alcoi. Ha publicat les següents obres: El darrer viatge del Xitxarra (conte. Diari Ciudad de Alcoy), L’esperança renovada (conte. Diari El Mundo, 2018), I Tirisiti se n’anà… amb el globus de Milà (conte. 2015), De fil de veu (Poesia. 2009, junt amb Alexandre Ros), Camí de Benassait (Poesia. 2014). És present a les antologies poètiques Pont de paraules (2008), 62 poemes per l’Ovidi (2008), El tast de la terra. Poesia entre valls ( 2010), Poemes. I Trobada poètica de l’editorial Neopàtria (2015), 99 poemes per a Nadal (2018). Poemes seus han bastit composicions musicals: Esclops de misteri i El cau del silenci, les dues del compositor Eduard Terol.

Ha guanyat els següents premis: amb Uns festers amb pedigrí, el XIV Concurs de Teatre de l’ASJ d’Alcoi (2002). Amb Un somni emocionant, premi MICE (2019). Amb Viatge de tornada, I Premi del II Concurs de Relats amb perspectiva de Gènere (Ontinyent 2018). Amb Fugida, el IV Concurs de Relats Breus de La Font d’En Carròs el 2019. Amb Espai de recança, quedà finalista dels Premis «Nit de Poesia al Carrer» (2018).