• Facebook
  • Google+
 

CAVALLET DE MAR

SINOPSI

El poemari Cavallet de mar consta de quatre parts i una secció final: «De poesia», «Pàtries, fides i mentides», «Poemes galàctics», «Evocacions», i un esclat final que dóna nom al poemari: «Cavallet de mar». Aquesta obra gira al voltant d’un eix vertebrador: l’esperit sensorial de les paraules pròpies sense artificis.

És aquest el motor immòbil sobre el qual gira la poètica de Miquel. La manca de retòrica fa que les paraules despullades apareguen amb la seua sonoritat clara i distinta, amb les sinestèsies percebudes en un instant que pot portar cada lector a ser oient del seu propi cor, dels seus propis signes emotius de joia o melangia.

Tots els sentiments humans que expressen bellesa hi són. Aquesta aparent articulació té contrapartides. El lector ingenu, arrossegat per la senzillesa aparent de les paraules, pot quedar embruixat per l’abast d’uns mots transformats en armes carregades de futur.

Sobre l’autor

Miquel Català és el pseudònim literari de Miquel Llàtzer Paños (Algemesí, 1961) per a la creació poètica. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, ha exercit la docència des del curs 1986-87.

Ha publicat en editorial Germania Poemes de la nina libèl·lula (2012) i Poemes de la nina mandarina (2014), i ha estat antologat a Estels de paper.Vint-i-un poetes per al segle xxi, a cura de Manel Alonso. També ha estat antologat a La Poesia, una sola veu, I Trobada a Vinaròs, de la Fundació Caixa Vinaròs.

Ha participat en nombrosos recitals poètics en solitari i col·lectius, tot portant la seua poesia a qualsevol indret de l’àmbit lingüístic, quasi sempre ajudat del guitarrista Àlvar Carpi, la cantant Salomé Villalonga, i amics amb gran afecte a la rapsòdia. Entre els llocs visitats cal destacar Alzira, València, Dénia, Ciutadella, Barcelona, Algemesí, Ontinyent, Vaquèira, Alacant, Sueca, Vinaròs, Xàbia, Castelló, Canet de Mar, Montblanc o Alcoi.

En els darrers anys ha compartit poemes propis i fragments de poesia de diversos autors en llengua catalana al seu blog personal «Lletres en xarxa», així com a diverses xarxes socials, on també hi ha notícia dels recitals i ressenyes dels seus poemaris.