• Facebook
  • Google+
 

CALAIX DE SASTRE (contes i narracions)

SINOPSI

I ara és el moment de treure d’aquest Calaix de sastre una selecció dels meus contes sense data: un viatge a l’Orient, als paisatges contradictoris d’un somni; de l’espai urbà del Metro barceloní a les desferres d’un complex industrial, de l’onírica cambra amb tetera a una plaent lectura d’estiu, sense oblidar una estada al món mandrós i vegetal del tròpic, la recerca de la serenitat, el record d’una anècdota a Hamburg i la crua observació d’un temps etílic.
Després dues narracions, Carta a l’amic, homenatge al meu mestre i amic Josep Sol (escriptor colomenc) i, per cloure, Retorn des d’una innocència, una reflexió a l’entorn de la necessària humanització de la psiquiatria.

 

SOBRE L’AUTOR

Xavier Martín i Arruabarrena (Barcelona, 1942) ha conreat la llengua parlada i escrita com a docent, doblador i director teatral, així com també ha desenvolupat les següents activitats: articulista en entitats culturals del Barcelonès; treball pedagògic amb joves dislèxics; guionista i locutor de ràdio; cant coral a l’Orfeó Català i Coral URV; direcció i presentació del programa Signes dels temps a TV3.

Ha publicat les obres següents:
Poesia: Set salms de l’esperança (1980), Vi nou en copes de cristall i ceba, premi Torre Balldovina (1981), editat a l’antologia Miscel·lània 6 (Laertes, Barcelona, 1984). Assaig: Josep Sol, escriptor i humanista (Quaderns Sta. Coloma i la seva gent, L’Heura, 1986). Narrativa: Conte exòtic (1989). Darrera publicació: Trencadís nocturn i altres inèdits (Neopàtria, Alzira, 2015).