• Facebook
  • Google+
 

ARQUITECTURES

SINOPSI

Arquitectures és el títol d’aquest poemari que aplega vuit àmbits poètics diversos, des de l’interior i el silenci, la nit i l’amor, obert al somni i el viatge, cercant paisatges nous, endreçant paraules, bastint albades. Vuit espais autònoms, amb llum pròpia, des del jardí, la pluja i la tendresa, els records, el dolor i el treball, la festa i el desig, obert al pensament i l’art. Vuit espais en construcció i alhora un àmbit únic que recull fragments de vida, de música, d’amistat i d’esperança. Arquitectures convida a la lectura des de la bellesa d’un vint-i-tres d’abril, potser camí fressat, diada de sant Jordi o un matí qualsevol cercant llavor i perfum, fugint de la grisor i el fang. Només al final del teu camí retrobaràs el goig, la llum, Mont-roig i un immens vent de paraules.

 

SOBRE L’AUTOR

Xavier Martín i Arruabarrena (Barcelona, 1942) ha conreat la llengua parlada i escrita com a docent, doblador i director teatral, així com articulista en entitats culturals del Barcelonès; treball pedagògic amb joves dislèxics;  guionista i locutor de ràdio; cant coral a l’Orfeó Català i Coral URV; direcció i presentació del programa Signes dels Temps a TV3.

Ha publicat:

Poesia: Set salms de l’esperança (1980), Vi nou en copes de cristall i ceba, premi Torre Balldovina (1981), editat a l’antologia Miscel·lània 6 (Laertes, Barcelona,1984). Assaig: Josep Sol, escriptor i humanista (Quaderns Sta. Coloma i la seva gent, L’Heura,1986), Conte exòtic (1989). Darrers llibres: Trencadís nocturn i altres inèdits (Neopàtria, Alzira, 2015). Calaix de sastre. Contes i narracions (Neopàtria, Alzira, 2018).