• Facebook
  • Google+
 

APLEC DE DRACS, ALQUIMISTES I MIRACLES

SINOPSI

Aplec de dracs, alquimistes i miracles és una trilogia que anteriorment fou presentada en llibres independents: Llindar de la terra de dracs (2013) Latanor de lalquimista (2014) i Si esperes un miracle (2015).

Tres llibres de versos que són en realitat una única obra i que es despleguen per tal d’esdevenir eines intel·lectuals, emocionals i estètiques, capaces de copsar la realitat personal i dotar-la d’un sentit el qual, mal que el sabem provisional i efímer, pot ser suficient per mantenir-se viu algun temps.

Alguns versos poden semblar desesperats, o destinats a buscar distància envers l’experiència humana i, en algunes ocasions, poden propiciar la sensació que comprenem el com i el què de les coses.

Els versos no defugen l’ambigüitat i la contradicció de la realitat i apel·len reiteradament a la ironia per tal d’arrecerar-se dels perills de la ignorància, de la frustració i de la mancança de sentit.

SOBRE L’AUTOR

Àngel Martínez Moreno (Carlet, 1958) va estudiar psicologia i filosofia. Treballa fent de psicòleg clínic i de professor associat de la Universitat de València.

Encara que al llarg de la seua vida professional ha canviat sovint la seua activitat, la poesia ha estat present de manera continuada, i només fa pocs anys ha decidit mostrar-la i fer-la pública. Les raons per escriure versos han estat molt distintes en cada moment.

Així, en ocasions la poesia ha estat una manera de sobreviure en moments especials de la vida, en altres una manera d’entendre el món, a si mateix i als altres, tot generant explicacions diverses i mai no concloents.

També, per què no dir-ho, la poesia ha estat un divertiment que ha permès obtenir una certa sensació de control i de llibertat, potser enganyosa, sobre les coses pròximes.