• Facebook
  • Google+
 

ANTILOGIA (PETITS FRACASSOS)

SINOPSI

Feia temps que em voltava pel cap aquesta idea dels «petits fracassos», sempre m’ha fet gràcia aquesta innocent petulància dels «grans èxits» que solen editar els músics quan s’han quedat una mica secs…

Quan escric no ho faig pensant que d’allò en resultarà un llibre. D’aquí el desordre ditiràmbic i d’estils. Això és, també, una antologia (en el sentit de recull), però com que a moments està escrita contra mi i té poca lògica, quasi em va sortir de la boca, sense voler, Antilogia. Potser, al primer poema s’explica una mica: «Els poetes publiquen antologies. / Els cantants editen grans èxits. / Jo, trec la bossa dels fems a la porta».

Posar-te davant del mirall, girar els ulls cap a dins per intuir què ets. I els sotracs del tren en marxa, i la fascinació pel fanalet que penja al darrer vagó.

 

SOBRE L’AUTOR

Jordi Odrí (Barcelona, 1950) viu a Menorca. Autor teatral, actor, director, guionista i poeta.

Ha presentat espectacles a Catalunya, Madrid, Balears, França i Itàlia. Obres de teatre originals: Fins demà, Interiors (el perill de la paraula), In-somni, Cànon trencat, El cant del bosc, Brossat, Un altre camí, Fugida, La comunió va ser ahir; el 2008, guió per teatre radiofònic: El dia més feliç, editat en Llibre i CD; el 2016, premi de Teatre de butxaca del Cercle artístic de Ciutadella amb Amants.

Poesia: 1997, s’edita el quadern Perdut en el jardí; 2005, és editat en el col·lectiu Illanvers; 2007, és inclòs en el recull Tots els éssers (poetes de Menorca pels drets humans); 2012, s’edita el llibre Sal als ulls; 2013, col·labora en Cinquanta veus poètiques de Menorca. Versos per la llengua.