• Facebook
  • Google+
 

ALS CONFINS DEL JO

SINOPSI

Als confins del jo és una reflexió sobre la impossibilitat de transferir-se a l’exterior del cos. Les ciutats, les persones que capta el poeta a la recerca dels confins, són una metàfora del desig de poder eixir d’on viu i veure’s com és. El poeta escriu les imatges viscudes, enclavades a la memòria com arxius fotogràfics, vertaders fragments de vides observats al llarg d’un suposat viatge fantàstic. El poeta se sent captiu de la solitud que se’n respira i la melangia que li causa tot el que imagina i ho expressa en l’espai breu i intens del poema. Però desperta dels murs d’una il·lusió real imaginada al descobrir el goig de l’experiència viscuda en esta aventura. Es una mirada a l’interior posada en cor i ànima on els poemes es convertixen en un àlbum d’escenes, testimoni de cadascú. El poeta, finalment, malgrat tots els reflexes del món descuidat, estima la vida i recobra l’ànim a la tornada dels seus confins, a les portes de la seua Mediterrània.

«Mai jo no puc eixir dels meus confins.»

IMG-20150212-WA0000 foto meua

SOBRE L’AUTOR

José Benavent Baldoví, 1950, l’Alcúdia. Estudis de Batxillerat a l’Institut José de Ribera de Xàtiva. En 1967 comence els estudis de Magisteri en l’Escola Normal de València. Amb les oposicions de 1974, vaig obtenir plaça en propietat essent destinat a Carlet. Després vaig exercir de mestre en Sabadell, Càrcer i l’Alcúdia. En 1980 vaig muntar l’Acadèmia Informeca, donant classes de Comptabilitat, Càlcul Mercantil i Informàtica fins l’any 1994. En 1995, professor de Matemàtiques i Ciències Naturals a l’Institut «Els Évols» de l’Alcúdia on, finalment, em vaig jubilar en el 2010.

OBRES PUBLICADES: he publicat la novel·la Eli (Neopàtria, 2015) i el llibre d’investigació-assaig Personatges locals i valencians en els carrers de L’Alcúdia (Neopàtria, 2017). En 2018 he segut guardonat amb el premi Rafael Comenge de narrativa, a l’Ajuntament d’Alberic, amb la novel·la Rantelles (NPQ Editores). En l’any 2022 he segut guardonat per la CIMA (Federación de Associaciones de Ciudadanos Mayores) en el VI Concurs de Micro-relats «Cuéntanos una historia» amb el relat «Una maleta solitària».

Actualment les meues aficions preferides són escriure i llegir. Des de fa alguns anys col·labore en la revista mensual del poble L’Alcúdia 752.