• Facebook
  • Google+
 

ALQUÍMIA DE PARAULES

SINOPSI

Heu sentit la força de les paraules, la potència dels vocables? Jo sí; l’he vista dansar a tocar el cor i en la brillantor dels ulls; en l’hàlit d’un petó i en el xamfrà d’un sentiment; entre un sospir enamorat i un alè de passió. L’he escoltada cridar, enlairar-se arborada, llevar-se al besllum de l’albada. L’he notada fer niu al bell mig de l’ànima.

Què té la poesia que fa esclatar l’encís? És ella qui porta la màgia dins el vers o és la mateixa màgia la que desvetlla el poema? I és que ni l’una ni l’altra es porten, ambdues són una; són un fet indivisible, cos i entitat.

Existència. Alquímia de paraules ens acompanya a un viatge transcendental pel viarany conductor del mot com un tot, com a esperit que es comunica i mixtura; passant per l’acció del verb, el moviment i la vida; i arribant en l’esclat del vers a esdevenir poema, a ser nosaltres mateixos màgia, paraula, verb i poesia. Així és com la bellesa de la lletra es transforma en Essència.

Així és com parla l’emotivitat i el sentir del poeta, els mots ballen per crear i els versos s’abracen per esclatar en poema.

Fem-lo nostre. Fem alquímia. Siguem paraula.

 

SOBRE L’AUTORA

Fe Ferré neix a Barcelona, i actualment viu entre la ciutat i el seu poble d’arrel i cor, Cabacés.

Metgessa de professió i vocació, comparteix la passió per l’ésser humà i la vida, amb la que sent per les arts, la dansa, la música, la literatura; la psicologia, la natura i el conreu de la terra.

L’escriptura, i principalment la poesia, esdevé expressió vital i connexió de tots els seus mons.

Per ella, la poesia és l’alquímia de les paraules en què l’ànima parla i els mots ballen per crear màgia, món i vida.

Així, l’art i els mots es transformen en finestra per on observa el seu món interior i exterior i per extensió en instrument d’expressió i intima connexió vital.

Publica els poemaris Alquímia d’aigua el 2010, Alquímia de foc el 2012 (editorial Omicron), En clau de lluna el 2014 (editorial Germania), i com a coautora en dues antologies el 2016: Antologia poetes de l’Ebre 2016 i Dibuixant poemes.