• Facebook
  • Google+
 

ADEU, PRINCESA!

SINOPSI

En Adeu, princesa!, tres amigues són les protagonistes d’un univers que es construeix sobre afectes i lleialtats, però també farcit d’intri­gues i sovint de mitges veritats, que elles mai reconeixeran com a mentides.

Unes vides que s’entrellacen en una societat en blanc i negre mentre agonitzava el dictador. A poc a poc van teixint uns llaços de complici­tats. Des de com viuen la Transició quan els carrers es van omplir de veus per a demanar «llibertat, amnistia i Estatut d’Autonomia», la nit del 23F, la manifestació del «NO a la guerra», la primavera Valencia­na o els primers dies de confinament per la Covid-19.

La història arranca quan Lola, la que porta la veu cantant, rep a través de Facebook un missatge del seu primer nuvi al qual havia esborrat dels seus records. Ell vol una cita, cosa que intriga a Laura i a Lina.

Com reacciona Lola, ella que mai li va agradar que ell li diguera prin­cesa? Què xafardejaran i tramaran Laura i Lina, les amigues que no podien veure’l ni en pintura? Per què aquell home vol quedar amb Lola aviat després de tant de temps desaparegut?

Les respostes que amaguen aquestes pàgines són una barreja d’iro­nia, intriga, pensaments, feminisme, compromís, memòria… i quan les tres dones li fan uns glops de més a aquest còctel sorgeix el desgavell, sense arribar a veure allò que tenen a un pam dels seus nassos.

 

 

 

foto autora

SOBRE L’AUTORA

Benigànim (1960, Vall d’Albaida). És periodista i autora de diverses publicacions editorials com ara, Picanya Solidària (Ed. Ajuntament Picanya); Dando la cara (Ed. Diputació de València); De l’erm al verd. Crònica del canvi polític valen­cià (Ed. L’Eixam Edicions) i Nietas de la Memoria (Ed. Bala Perdida). També, de relats com «Salo­mé, dies i gràcia» i «Frida, dibuix trencat» (Ed. Ne­opàtria). Ha rebut el Premi de Narrativa de Dones de la Generalitat Valenciana 2016, per «Les filles d’Agnés» i el de narrativa curta –millor obra en valencià– del Premi Carolina Planells de Paiporta 2021 per «@Karol. Com un núvol blanc m’eleve».

En el govern valencià del Botànic II ha sigut la directora de Comunicació de la Vicepresidència Segona. Anteriorment, ha treballat en el Congrés dels Diputats i durant més de dues dècades com redactora en els Informatius de Canal 9 i a Pro­grames de Ràdio Nou. Iniciava la seua trajectò­ria professional el febrer de 1984 al Gabinet de Premsa de Presidència de la Generalitat durant el primer i segon govern autonòmic.

També ha col·laborat com articulista en dife­rents mitjans digitals com La Veu del País Va­lencià i VilaWeb (edició Ontinyent). I en revistes especialitzades.

És vicepresidenta i fundadora de l’ONG Menuts del Món. Pertany a l’Executiva de la Federació de Dones Progressistes del País Valencià, al grup de periodistes «Les Beatrius» i al Col·lectiu Feminista «Les Ganxudes» de Benigànim.