• Facebook
  • Google+
 

250 ENDEVINALLES PER JUGAR I APRENDRE

SINOPSI

L’endevinalla, com saps, és un enigma senzill en vers que descriu una cosa de forma indirecta que cal endevinar.

El llibre en porta 250, i les seves solucions les buscareu en les paraules i dibuixos que les segueixen i, si no les trobeu, en la pàgina final.

Aquestes endevinalles et poden ensenyar moltes coses sobre la llengua i el món que t’envolta i et proposem quatre jocs per divertir-t’hi amb els amics o la família.

Hem afegit un annex que explica què són, la seva història i les seves classes i un altre que, com exemple dels exercicis que podríeu fer amb elles, relata un bonic conte on se n’hi inclouen unes quantes. Disfruteu-les!

IMG_1930

SOBRE L’AUTOR

Josep Mercadé Riambau (Bonastre, 1947) és un catedràtic d’institut que ha treballat molt la creativitat amb els alumnes i, sobre això, ha impartit una dotzena de cursos al Col·legi de Llicenciats de Barcelona, els darrers amb el títol de El Joc de la Poesia.

Ha treballat amb la poesia visual i combinatòria i ha publicat entrevistes a J.V. Foix, Joan Brossa i Guillem Viladot.

Ha creat jocs literaris (El Quijote…), ha estrenat diferents obres teatrals (una en el Teatre Campoamor d’Oviedo) i ha donat moltes conferències, algunes penjades a Internet o a You Tube (Els escacs a la literatura). Ha publicat: El Ball parlat de Santa Magdalena de Bonastre, Lope de Vega y el ajedrez (Ed. Trialba) i Ajedrez. 88 sonetos (Ed. Poesía eres tú).