• Facebook
  • Google+
 

LA FEBLESA DE LA CARN

SINOPSI

L’acció de la novel·la s’esdevé a la República de Nostramar, tal com s’explica en Pau, Guerra, inspector d’homicidis, que és la primera entrega de la saga. Aquest país seria el resultat de la victòria de les tropes dels Àustria en la Batalla d’Almansa del 25 d’abril del 1707, gràcies a la qual el Regne de València va mantenir els seus furs i el seu estatus polític des de temps de Jaume I.

El 25 d’abril del 1907, el rei Josep III, hereu d’aquella dinastia que havia regit el regne durant dos segles, anuncia la seua abdicació aprofitant la Festa de la Victòria. Aquell dia va renunciar a la seua corona i va propiciar la creació d’una nova estructura per al país, més modern, més d’acord amb els temps que corrien a tota Europa, i ell mateix va instar les Corts Valencianes a encetar un procés constituent per a dotar el país d’una normativa més moderna i actual que substituïra i millorara els antics Furs. Així naix la República de Nostramar, hereua de la tradició foral de l’antic Regne de València que es va preservar gràcies a la victòria militar a Almansa i en altres batalles que van tenir lloc en aquella guerra de successió a principis del segle xviii. La història ens diu que aquesta batalla la vam perdre, i que el destí d’aquestes terres ha sigut molt diferent del que es conta en l’univers de Pau Guerra, però la ficció és ficció, i el paper és molt sofrit.

 

 

 

SOBRE L’AUTOR

Santi Gómez Selfa (30 de juny de 1971) és natural de la Ribera Baixa, comarca on va nàixer i on resideix en l’actualitat. Després de diverses col·laboracions en la premsa local i comarcal, debutà com a novel·lista amb Pau Guerra, inspector d’homicidis l’any 2017, per a, posteriorment, publicar un recull de poemes escrits durant la seua adolescència, i alguns ja en edat adulta amb el títol Dedicat a la tendresa i subtitulat com a Poemari de mitja vida. L’any 2018 publica la seua novel·la La memòria de les llavors, amb la qual es va presentar als Premis Literaris Ciutat d’Alzira d’aquell any. L’autor es defineix com a «lector que escriu, més que com a escriptor, ofici al qual molt pocs poden aspirar i on només uns escollits poden triomfar».