• Facebook
  • Google+
 

ELS LABERINTS DEL DOLOR

SINOPSI

Els laberints del dolor combat el sofriment humà, físic o mental, amb les armes de la poesia i la pintura. També és un cant a la vida, ple d’esperança, enmig de la fosca.

Posa sobre la taula un seguit de malalties estigmatitzades: la Fibromiàlgia, l’Encefalomioelitis miàlgica (SFC) i la Sensibilitat Química Múltiple (SQM), afeccions incompreses socialment perquè sovint els malalts fan «bona cara», i costen diners a les asseguradores i a la Seguretat Social.

L’autor dels textos pateix dues d’aquestes malalties i, fins ara, no havia gosat exprimir la poesia del seu dolor i compartir-la en públic, amb la complicitat d’una altra creadora que eleva el sofriment en art.

El llibre és una ofrena poètica i artística de F. Valls-Calçada i Rosa Benito (Freya Day) sobre el patiment humà. Especialment per a les persones sensibles, a causa del seu dol; sigui quina sigui la seva malaltia, la naturalesa i l’origen d’aquesta.

 

SOBRE ELS AUTORS

Francesc Valls-Calçada

Periodista i escriptor nascut a Santa Coloma de Queralt (1956), arrelat a Tarragona i enamorat de Cornudella de Montsant. Poeta i narrador, estima amb passió la ràdio però ha fet tots els papers de l’auca, treballant en tota mena de redaccions i mitjans. Ha publicat diversos poemaris i novel·les. Entre el 2010 i 2011 va ser diagnosticat de Fibromiàlgia i Encefalomielitis Miàlgica SFC, i fins ara no s’havia atrevit a emprar el dolor com a material poètic.

 

Freya Day (Rosa Benito)

Artista visual amb una llarga trajectòria en el món del disseny gràfic, la il·lustració i els dibuixos animats. Ha il·lustrat per a premsa, i treballat per a diverses editorials com Bruño, Santillana i Teide. Ha fet treballs de gràfic per a particulars, empreses i institucions, com la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i la URV. També ha treballat en productores de dibuixos animats i en l’Estudi Mariscal. Persona molt creativa i una buscadora incansable. El seu interès per la difusió de la consciència ecològica l’ha portat a organitzar esdeveniments, relacionats amb aquest tema (EcoReus). Cada vegada s’ho passa millor, deixant els ordinadors a banda i embrutant-se amb pintura per expressar lliurement les seves emocions i processos. El resultat són unes pintures plenes de força i traços intensos, molt arrelats a l’expressionisme abstracte.